HawkLady Drone Solutions for Storytellers | 7 redenen waarom drone vliegen geen spelletje is
743
post-template-default,single,single-post,postid-743,single-format-standard,et_bloom,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

7 redenen waarom drone vliegen geen spelletje is

7 redenen waarom drone vliegen geen spelletje is

Iedereen kan een drone kopen en vliegen, dus waarom zo serieus, vraag je jezelf af, niet?!
En gelijk heb je. Bovendien weet je redelijk goed hoe je dat ding moet vliegen, so what is the big deal, right? Right!

Het is dat we nu te maken hebben met een hobby-speeltje dat “opeens” een turbo-motor heeft gekregen en steeds meer kan, qua kunst-en-vliegwerk en ook qua beeldopnames. Wetgeving en regelmakers hobbelen er achteraan.
 

Hier 7 punten uitgelicht waarom drone vliegen geen spelletje is:

 

 1. Het luchtruim is net als de autoweg: druk en vol met regels. In het luchtruim geldt dan ook dezelfde hoofdregel als op de weg: waarborg de veiligheid! Ken jij de regels en weet jij wat veilig vliegen inhoud?
 2.  

 3. De “weg” opgaan zonder dat je de regels kent, is gevaarlijk. Okay, de weg opgaan zonder je gezond verstand te gebruiken is nog gevaarlijker. Die twee gecombineerd, waar ben je dan mee bezig??
 4.  

 5. Drones kun je wel overal kopen als speelgoed, maar het blijft een krachtig, gemotoriseerd voertuig dat gecontroleerde beheersing vereist. In hoeverre heb jij een veilige plek uitgezocht om te oefenen?
 6.  

 7. Alhoewel er niks leukers is als op verkenning te gaan met je drone, een vooruitziende blik (wat is de weersverwachting bv) en gezond verstand (zijn er mensen, wegen en huizen in de buurt?) zijn toch wel het minimale waar je bewust van moet zijn. Hoe zit dat met jou?
 8.  

 9. In de batterij van een middelgrote drone, zit heel veel kracht. Mocht deze ontploffen, wat mogelijk is, dan heb je te maken met een acute warmtebron van 1400ºC. Ouch! Hoe ga jij met je batterijen om?
 10.  

 11. Omdat je met je privé “speeltje” de openbare ruimte ingaat, betekent dat niet meteen dat je met andermans privacy rekening houdt. In hoeverre ga jij daar bewust mee om?
 12.  

 13. Drones kunnen tegenwoordig ontzettend veel, van 360º filmen tot enorme hoogtes maken, met warmte gevoelige camera’s inspecties doen tot jezelf laten volgen. Geweldig allemaal! Maar wees de rookie Ferrari rijder niet die sociaal gedrag in de openbare ruimte negeert en de daadwerkelijk kracht in zijn handen totaal onderschat.

 

Nu is het zo dat wij in een kikkerlandje leven, maar ondanks dat is er toch zeker 50% luchtruim binnen ons land waarin we mogen vliegen. En voor degenen met een klasse 1 vliegbrevet kan, met ontheffingen, zelfs nog meer luchtruim om in te vliegen toegezegd worden.

Ja, als je er nog niet bekend mee bent, zul je zeker schrikken van alle regels.

Maar met de online tools en apps die er nu zijn, is het een stuk overzichtelijker. Leer je vliegzones kennen, hou rekening met hoe hoog je vliegt, and let’s play!

 

Hawk Lady

Luchtbeelden voor promoties, reclame, documentaires:

Denk aan natuurbeheer, industrieel erfgoed, kastelen, outdoor recreatie gebieden, reisbestemmingen, groenten- en vruchtenteelt gebieden. Alles wat weg van dichte bebouwing is, eigenlijk, kan in combinatie met grondbeelden schitterend uitgelicht worden.  

Koploper

Hawk Lady piloot Hedwig Schipperheijn, is Nederlands eerste gecertificeerde vrouwelijke dronepiloot die als filmmaker oplossingen biedt aan bedrijven die op spraakmakende manier hun verhaal willen delen.


Meer weten? Lees dan: 7 redenen voor het laten maken van drone opnames

YES, INSPIRE ME! Meld je dan aan. Elke twee weken info over drone vliegen en filmmaken!

Vragen? Stel ze in het commentaarveld hieronder!


Geen reactie's

Geef een reactie

Drone piloot boeken

YES, INSPIRE ME!

every two weeks about drone flying and filmmaking

You have Successfully Subscribed!