HawkLady Drone Solutions for Storytellers | 3 top redenen waarom een vliegbrevet wordt vereist – ook voor drone operators
798
post-template-default,single,single-post,postid-798,single-format-standard,et_bloom,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

3 top redenen waarom een vliegbrevet wordt vereist – ook voor drone operators

Drone film productions

3 top redenen waarom een vliegbrevet wordt vereist – ook voor drone operators

Het lijkt allemaal “far fetched” ofwel, ver gezocht, maar zoals ook al aangegeven in 7 redenen waarom drone vliegen geen spelletje is, is een vliegbrevet vereist voor mensen die bedrijfsmatig willen vliegen.
 

Hier de 3 top redenen waarom:

 

  1. Als je beroepsmatig wilt vliegen (dus tegen betaling) is het wettelijk vereist dat je je RPA-L (Remotely Piloted Aircraft – Licence) hebt. Als Pilot in Command (PIC) moet je de verantwoording kunnen afleggen volgens de regels in het luchtruim.
  2.  

  3. Omdat luchtruim wetgeving hetzelfde is voor alle gebruikers, moeten mensen die professionele dronepiloten willen worden, hier een opleiding voor volgen. Een RPAS vliegbrevet omvat dezelfde basis theorie als voor bemand vliegen, plus drone wetgeving. Praktijk is natuurlijk puur voor onbemand vliegen.
  4.  

  5. Zoals op de autoweg, zo ook in het luchtruim, staat veiligheid voorop. Je vliegbrevet (RPA-L) laat zien dat je alle theorie en praktijk modules hebt doorlopen waardoor je veilig en gecoördineerd in het luchtverkeer kunt deelnemen.
  6.  

Er zijn tegenwoordig, sinds 1 juli 2016, wel keuzes in het type vergunning. Zo kun je nu ook een vliegvergunning krijgen volgens de “mini drone regeling” waarbij de theorie die je krijgt beperkt is alsmede het gewicht van je drone tot 4kg, en de afstanden en omgeving waar je mag vliegen. Het is echter een stuk goedkoper (<€700 vs €12000) en prima om mee te starten.
 

Wil je wel als klasse 1 piloot en bedrijf aan de slag?

 
Mijn volgende artikel heeft een handig lijstje met 10 dingen die je moet doen als je bedrijfsmatig een drone wilt vliegen in Nederland. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben menigmaal het spoor bijster geraakt in de wereld van regeltjes!
 

Handige links van het ILenT (Inspectie Leefomgeving en Transport)

 

Hawk Lady

Luchtbeelden voor promoties, reclame, documentaires:

Denk aan natuurbeheer, industrieel erfgoed, kastelen, outdoor recreatie gebieden, reisbestemmingen, groenten- en vruchtenteelt gebieden. Alles wat weg van dichte bebouwing is, eigenlijk, kan in combinatie met grondbeelden schitterend uitgelicht worden.  

Koploper

Hawk Lady piloot Hedwig Schipperheijn, is Nederlands eerste gecertificeerde vrouwelijke dronepiloot die als filmmaker oplossingen biedt aan bedrijven die op spraakmakende manier hun verhaal willen delen.


Meer weten? Lees dan: 7 redenen voor het laten maken van drone opnames

YES, INSPIRE ME! Meld je dan aan. Elke twee weken info over drone vliegen en filmmaken!

Vragen? Stel ze in het commentaarveld hieronder!


Geen reactie's

Geef een reactie

Drone piloot boeken

YES, INSPIRE ME!

every two weeks about drone flying and filmmaking

You have Successfully Subscribed!